Nederlandstalige foodblogs

Hier vind je mijn favoriete Nederlandstalige foodblogs. Een serieuze lijst intussen, niet? Op heel wat van deze blogs kan je veel meer vinden dan alleen recepten, maar ik volg hen vooral voor het eten. Het overgrote deel is vegetarisch (v) of veganistisch (vv).

Blackbirds and Cakes (vv)

Blackbirds and Cakes is één van mijn nieuwste ontdekkingen. Koken van deze blog heb ik nog niet gedaan, maar ik heb me al ontzettend vergaapt aan de mooie gerechtjes en inspirerende reisverhalen van Merel. Een favoriet in wording!

Chicks Love Food

Deze twee meiden volg ik al van voor ik ook maar aan plantaardig eten dacht. Hun enthousiasme is zo aanstekelijk dat ik blijf terugkomen. Ik ben superfan van hun broodje pulled mushroom (met maar 5 ingrediënten!)

Colours ’n cooking (vv)

Dit is nog zo’n favoriet in wording! Ik vind de kleurrijke posts van de 19-jarige Maaike zo leuk om te lezen: eerlijk, positief en creatief. Zo heb ik het graag.

De Groene Meisjes (vv)

Van Merel lees ik letterlijk élke post. Naast steeds mooiere recepten en foto’s deelt ze ook heel veel persoonlijke verhalen, zodat ik soms bijna denk dat we vrienden zijn. Als je meer vegan wil eten, maar niet goed weet waar beginnen: hier. En maak dan meteen hun speculoos brownies, het zijn de beste brownies (vegan of niet) die ik ooit gegeten heb!

De Groene Prinses (v)

Oh, ik ga zo graag lezen bij deze Antwerpse prinses. Toen ik startte met koken zonder vlees haalde ik hier tonnen inspiratie. Mijn – nog steeds – favoriete broodbeleg aller tijden is haar tofoe-tomatenspread.

Fiekefatjerietjes (vv)

Als ik koekjes wil bakken ga ik áltijd eerst bij de blog van Sofie kijken. Maar ook voor hartige comfort food, haakwerkjes en mamaverhalen moet je bij haar zijn. Mijn favoriet is haar recept voor hazelnoot-chocoladehartjes.

Happy and Vegan (vv)

Wat ben ik blij dat ik deze blog recent ontdekte. Van deze Happy and Vegan wil ik letterlijk élk recept uitproberen, maar helemaal eerst op mijn lijstje staan haar donuts met kaneelsuiker.

Jonge Sla (v)

Dorien Knockaert is voor mij toch wel speciaal… Ik denk dat zij het is die me leerde om te eten met een geweten en nooit meer kan-me-niet-schelen-wat-erin-zit-als-het-maar-lekker-is te zeggen. Haar boek moet je lezen en haar pittenpaté moet je maken.

Julienne (vv)

Ik vind Silke zo cool, ze is diëtiste en veganist, waardoor ik álles geloof wat ze schrijft. Van haar uitgebreide receptencollectie is deze preitaart mijn favoriet.

Lisa Goes Vegan (vv)

Lisa heeft haar blog vol leuke en haalbare recepten staan, maar eigenlijk volg ik haar vooral omdat ze zo’n toffe madam is. Ik kan niet genoeg krijgen van haar optimisme en positieve uitstraling, zoals in de post how to be a happy vegan.

Lisa Steltenpool (vv)

Lisa Steltenpool leerde ik kennen haar boek De Vegarevolutie, maar nog niet zo lang geleden ontdekte ik dat ze ook een hele leuke blog heeft. Deze zoete aardappel-abrikoos tajine is fantastisch.

Mint Green Mind (vv)

Djuli deelt op haar blog recepten, hotspots en heel veel positiviteit. Ik ben zo blij met deze post die ze even geleden deelde, tonnen nieuw lees- en kijkvoer!

My green bakery (vv)

Fanny en My Green Bakery ken ik nog maar pas, maar ik voel me super verwant met haar sinds ik las dat ze zichzelf een flexi-veganist noemt. Die visie deel ik helemaal!

Plantbased (vv)

Joepie, een Antwerpse vegan foodblogger! Naast foto’s van een prachtig kindje, heb ik op de blog van Elisabeth ook heel wat interessante receptjes ontdekt. Haar favoriete havermout even simpel als geniaal.

Plantbites (vv)

Ah, nog zo’n leuke! Elke post van Susanne begint met een vrolijk, ontroerend en/of inspirerend stukje tekst. Als ik zie dat er een nieuwe post is bij Plantbites, surf ik er meteen naartoe om te gaan lezen. Ik kan niet genoeg krijgen van haar snickers chocolade dadels.

Plantaardigheidjes (vv)

Daniëlle is misschien wel de meest creatieve foodblogger die ik ken, wat zij allemaal uit haar potten tovert overstijgt alles wat je al gezien hebt. Haar chili met zoete aardappel en belugalinzen is onovertroffen. Sinds kort heeft ze ook haar eigen webshop!

Vegadutchie (vv)

Naast supersympathiek is Jolijn ook een keukenwonder. Haar recepten zijn heerlijk kleurrijk, en altijd met een healthy twist. De kikkererwten & zontomaat pannenkoekjes zijn een waar smulfestijn.

Vegan Fiësta (vv)

Vegan leven is een feest, dat is wat deze drie dierenvrienden met succes proberen te bewijzen. Naast heel toegankelijke recepten delen ze ook tips om plantaardig eten en leven voor iedereen haalbaar te maken, zoals vegan snacks rechtstreeks uit de supermarkt.

Vegetus (vv)

Bij Vegetus heb ik al zoveel geleerd! Dit koppel is geniaal in de keuken en schuwt geen experimentjes. Vooral hun “kaasavonturen” vind ik leuk om te lezen. En uit te proberen! De knoflook-kruidenroomkaas is heel gemakkelijk en smaakt naar boursin…

Veggiesara (vv)

“Eat plants, not pigs.” En Sara vertelt je hoe dat moet! Ik heb nog geen recept van haar uitgeprobeerd, maar deze hartige bladerdeegrol komt op tafel bij het volgende etentje.

Yellow Lemon Tree (v)

De foodfoto’s van Maura zijn zo mooi dat ik me steeds moet inhouden om niet in het scherm te bijten. Van de portobelloburger met gegrilde paprika, avocado en salsa kan ik bevestigen dat hij even lekker is als hij eruit ziet.