Engelstalige foodblogs

Op het wereldwijde web is zoveel leuks te vinden: tonnen inspiratie, mooie foto’s, geweldige recepten en persoonlijke verhalen. Dit is een lijst van de Engelstalige foodblogs die ik momenteel van dichtbij volg. Het grootste deel is vegetarisch (v) of veganistisch (vv).

Blissful Basil (vv)

Ashley is een creatief keukenwonder. Bij elk recept van haar kan ik alleen maar wauw zeggen. Ooit gedacht dat je bloemkool kan omtoveren tot vegan chorizo breakfast tacos? Ja hoor, getest en goedgekeurd.

Chocolate Covered Katie (vv)

Als je fan bent van zoet, moet je hier zijn. Katie is een genie als het over healthy ontbijtjes en dessertjes gaat. Ik heb al heel veel recepten van haar blog gemaakt, altijd met succes, maar deze banana chocolate mug cake is mijn favoriet.

Coinnesseurs Veg (vv)

Coinesseurs Veg ken ik nog niet zo lang, maar het leukste vind ik het ongelooflijke talent dat Alissa heeft om klassiekers om te toveren tot een evenwaardige, plantaardige alternatieven. Een mooi voorbeeld is haar vegan eggplant moussaka.

Green Evi (vv)

Als ik zin heb in iets gezonds, surf ik automatisch naar Green Evi. Veel groenten en fruit, altijd in de vorm van een heerlijk kleurrijk gerechtje. Ik ben fan van de lentil and brussels sprout salad, hier leerde ik dat spruitjes rauw op hun best zijn.

Green Kitchen Stories (v)

Als je Green Kitchen Stories nog niet kent, moet je echt eens naar deze prachtige blog surfen. Toen ik hen begon te volgen, waren David en Luise nog met z’n tweetjes, intussen vervolledigen kleine Elsa, Isac en Gabriel dit sprookjesachtig mooie gezin. De manier waarop deze fantastische mensen leven (en reizen!) is ongelooflijk inspirerend. Van deze blog heb ik al zoveel recepten gemaakt dat ik echt geen favoriet meer kan kiezen, maar het eerste recept dat ik van hen uitprobeerde, de mango-mint marinated zucchini spaghetti, maak ik nog regelmatig opnieuw.

Love and Lemons (v)

Love and Lemons blijft me inspireren. De blog van Jeanine gebruik ik vooral als ik op zoek ben naar leuke ingrediëntencombinaties, want daar is ze een absolute krak in. De smaak van haar recepten zit altijd nét goed, haar easy vegan apple crisp is mijn go-to dessert als ik een etentje organiseer.

Minimalist Baker (vv)

Ik kook niet vaak van Minimalist Baker, want gek genoeg lukken die recepten meestal niet zo goed bij mij. Toch blijf ik deze blog volgen, want alles wat er verschijnt ziet er zó goed uit! Binnenkort toch nog eens iets proberen, zoals deze vegan thanksgiving wraps.

My New Roots (v)

Sarah Britton is één van mijn grote voorbeelden. Ze heeft tonnen charisma en haar kennis van en liefde voor eten en gezondheid is oneindig. Haar life-changing loaf of bread heb ik al ontelbare keren gemaakt, en steeds ben ik weer verrast hoe goed het is. Not your average boterham.

Oh My Veggies (v)

Oh My Veggies is niet echt een blog, maar eerder een online tijdschrift. Eentje waar je gemakkelijk een uurtje kwijt bent als je niet oplet. Je vindt er info over ingrediënten, recepten in handige collecties, en deze heerlijke lentil mushroom meatballs.

Oh She Glows (vv)

De blog van Angela is één van mijn tijdloze favorieten. Ik heb zoveel respect voor hoe ze haar eetstoornis heeft kunnen ombuigen in zoiets positiefs. Haar recepten zijn talloze keren getest en helemaal geperfectioneerd, en lukken dan ook altijd. Met haar perfect veggie burger heb ik al veel succes geoogst.

Pinch of Yum

Bij Pinch of Yum vindt iedereen zijn meug: vleeslover of planteneter, glutenintolerant of broodverslaafd, keukenmoe of keukenprins(es). Alle recepten stralen evenveel liefde en yumminess uit. Ik wou dat ik deze spicy falafel and roasted veggie naan-wich bedacht had, maar ik ben ook wel blij dat ik hem gewoon kan maken en verslinden.

Simple Vegan Blog (vv)

Alberto en Iosune zijn Spaans, waardoor hun blog voor mij dé referentie is voor Spaans getinte recepten. Daarnaast heeft dit schattige koppel een ongelooflijk talent om heerlijke dingen te maken met de eenvoudigste ingrediënten, zoals in hun recept voor vegan cheese, waarmee je een heerlijke kaassaus kan maken uit aardappelen en worteltjes. Echt waar, probeer het zelf als je het niet gelooft…

Smitten Kitchen

Ik volg Debbie nu niet meer zo intensief als vroeger, maar toen ik begon te koken, heb ik hier zoveel inspiratie gehaald! Vooral de “Surprise Me” knop is erg verslavend. Ik leerde er ook een nieuwe techniek om hummus te maken, die ik nog regelmatig toepas als ik een beetje tijd over heb: ethereally smooth hummus.

Thug Kitchen (vv)

Thug Kitchen ken je misschien nog wel van mijn kookboekweek? Het zijn die mysterieuze mensen met hun hilarisch taalgebruik en stoere recepten. Uit hun kookboek maakte ik al eens de geweldige roasted chickpea & broccoli burrito.

100% Vegetal (vv)

De enige niet-Engelstalige blog uit deze rij is van de Franse Marie Lafôret. Ze is een vulkaan van ideeën, echt waar, ik heb al vaak met open mond naar haar posts zitten staren. Kijk nu eens naar dat menu Harry Potter van haar!