Ik twijfelde net nog even of ik deze post niet beter Le Green Croque zou noemen, dat klinkt namelijk nóg chiquer. En dat mag ook wel, want wauw, deze variant op de groene toast die de inspiratiebron was voor de naam van deze blog is on-ge-loof-lijk verrukkelijk!
Een croque monsieur is hier al een hele tijd van het menu geschrapt. Ham en kaas is een goed team, dat ga ik niet tegenspreken, maar laten we eerlijk zijn. De combinatie is intussen toch een beetje gedateerd, niet? Tijd voor iets anders en beters!
Avocado is een prachtingrediënt voor een croque. Sowieso is het één van de meest smeuïge ingrediënten uit het plantenrijk, en een beetje opgewarmd is de textuur even verslavend als een plak gesmolten kaas. Geplette cannellinibonen zorgen voor een tweede dimensie van zachtheid, en ook al hebben die op zichzelf niet veel smaak, met wat verse look, citroensap, peper en zout wordt het een mengsel dat ik zonder moeite naar binnen kan lepelen.
Voor een beetje extra groenigheid heb ik er ook verse spinazieblaadjes tussen gestoken en voor extra yumminess basilicumblaadjes. Ik maakte deze croque drie keer in twee dagen. Lunch, avondeten, lunch de volgende dag. Maak hem en laat me weten of jij ook fan bent!
The Green Croque
(voor 2 croques, een heerlijke lunch voor 1 persoon)
Ingrediënten
- 3 flinke eetlepels gekookte cannellinibonen (± 1/3 blik)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 klein teentje look
- zwarte peper en zout
- 1 rijpe avocado
- 1 handje verse spinazieblaadjes
- 1 handje basilicumblaadjes
- 4 sneetjes brood
Bereiding
Pers de look. Plet de cannellinibonen met een vork, en meng er de look, het citroensap en de peper en zout onder. Proef en pas aan tot je het lekker vindt.
Snijd de avocado in sneetjes.
Besmeer een boterham met het bonenmengsel. Leg er enkele blaadjes spinazie op. Verdeel er de helft van de avocado over. Strooi er wat exra peper en zout over. Snijd de basilicum in reepjes en leg er flink wat op de avocado. Bedek met een andere boterham. Herhaal.
Stop je croques in de croque-monsieurmachine. Of doe het zo als je er geen hebt (guilty!)
Wij hebben ook geen croque-monsieurmachine, maar bakken die meestal in de pan. Al is dat ook alweer jaaaren geleden. 🙂
LikeLike
Bwa ja, waarvoor heb je een croque-monsieurmachine nodig? Alhoewel, zo’n wafelijzer-combi staat toch al wel een tijdje op mijn verlanglijstje… Da’s moeilijker in een pan hè 😉
LikeLike
Zo hard moeten lachen met die foto dat ik bijna wou dat ik geen croque monsieur machine had!
LikeLike
Hahah 😀 Ook als je er wel ééntje hebt mag je het nog zo doen hoor! Gewoon, omdat het kan!
LikeGeliked door 1 persoon