Mango-kokos-bananenijs

IMG_1535

– Dit recept (+ meer achtergrondinfo) werd voor het eerst gepubliceerd op Tasty Ginger Tales –

Ik was gisteren voor de 172ste keer deze zomer zelfgemaakt bananenijs aan het eten, toen het me opeens te binnen schoot: stel je voor dat er iemand is die dit kleine mirakel niet kent! Voor iedereen die wel eens van het fenomeen ‘internet’ gehoord heeft is de zogenoemde banana soft serve of nicecream waarschijnlijk al lang geen onbekende meer, maar ik besloot toch het basisrecept en een variant erop te delen vandaag. Ik wil niet dat ook maar iemands zomer eindigt zonder deze zoete zonde-zonder-zonde.

IMG_1526

Voor het basisrecept van bananenijs heb je letterlijk één ingrediënt nodig. Je legt in schijfjes gesneden bananen enkele uren in de diepvriezer, gooit ze in de keukenmachine, zet hem aan, en wacht ongeduldig tot je ijs klaar is. Het tweede recept is mijn favoriete variant: ik vervang een deel van de banaan door bevroren mangostukjes en voeg een beetje kokosmelk toe voor een tropical touch.Bananenmix

Beide recepten kan je ook in een blender maken, maar ik raad je dan aan om het fruit een kwartiertje te laten ontdooien voor gebruik, en om wat yoghurt of melk toe te voegen om je blender op gang te krijgen. Als je ijs te zacht is direct na het mixen, kan je het een halfuurtje in een afgesloten potje in de diepvriezer zetten tot het helemaal schepklaar is. Dat geduld heb ik meestal niet…


Basisbananenijs
Bereidingstijd: 2 min

Ingrediënten (voor 2)

  • 2 bananen, in schijfjes gesneden en minstens 3 uur ingevroren

Werkwijze

In de keukenmachine: Haal de bananenschijfjes uit de diepvriezer, stop ze in je keukenmachine en laat die zijn werk doen. Eerst krijg je een kruimelige structuur en denk je dat het een legendarische mislukking wordt, maar als je hem iets langer laat draaien zal je zien dat je opeens heerlijk romig ijs krijgt!

OF

In de blender: Haal de bananenschijfjes uit de diepvriezer en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien. Stop ze in de blender en laat draaien. Voeg in kleine beetjes wat melk of yoghurt toe. Blend tot je smeuïg ijs krijgt, dit gaat heel snel.

TIP 1: Met dit basisrecept kan je oneindig variëren! Vervang een deel van de bananen door aardbeien, voeg vanillepoeder of kaneel toe, strooi er verkruimelde Oreo’s over, voeg fijngehakte amandelen of pure chocolade toe, …

TIP 2: Hier kan je ook perfect overrijpe bananen voor gebruiken. Als je bananen te rijp dreigen te worden, snijd je ze in schijfjes en bewaar ze in de diepvriezer. Zo ben je steeds ready to go voor instant-bananenijs.


Mango-kokos-bananenijs
Voorbereidingstijd: 5 min   Bereidingstijd: 3 min

Ingrediënten (voor 2)

  • 2 kleine bananen, in schijfjes gesneden en minstens 3 uur ingevroren (± 200 g)
  • ½ rijpe mango, in blokjes gesneden en minstens 3 uur ingevroren (± 100 g)
  • 30 ml (2 eetlepels) kokosmelk uit blik
  • 1/4 koffielepel vanillepoeder of enkel druppels vanille-essence

Werkwijze

Identiek aan het basisrecept

IMG_1534

Geschatte voedingswaarde (1/2 van het mango-kokosrecept): energie 148 kcal, eiwitten 2 g, koolhydraten 26 g, suikers 25 g, vetten 4 g, verzadigde vetten 4 g, vezels 3 g

Advertenties

3 thoughts on “Mango-kokos-bananenijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s